HTML

HTML

Futószalag -Futás télen nyáron

Futásom története, edzéstervek, élmények és gondolatok a futás rögös útján

Friss topikok

  • New Balance futo: @ringsider: :-) Pont a zene és/vagy a hangoskönyv segít a motivációhiányos időszakban. De meg fo... (2011.11.17. 12:50) Mit hallgassak futás közben?
  • New Balance futo: @gafmon: igazad van, nem szabadna kihagyni tobb napot, tegnap le is mentem terembe futni. Hat, er... (2011.11.05. 09:54) Motiválatlanul

Címkék

Blogajánló

Archívum

Egyedül vagy közösségben?

2011.10.04. 21:02 New Balance futo

Sokat gondolkodtam azon, hogy jobb-e egyedül futni, vagy inkább nagyobb társasággal, esetleg 1-2 edzőpartnerrel élvezhetőbb és motiválóbb a futás.

Nézzük az érveket. Ha egyedül futok, akkor megyek le amikor én szeretnék, illetve amikor tudok. Ez előny és hátrány is, mert könnyen le  tudom magam beszélni a futásról, ugyanakkor rugalmasan alakítom ki a programomat, nem kell mondjuk egy elhúzódó meeting miatt aggódnom.Ha egyedül futok, a saját tempómat futom, ami lehet gyors is meg lassú is, mikor hogy érzem. Ha egyedól futok, tudok zenét vagy hangoskönyvet, netán Podcastet hallgatni, amivel könnyebben múlik az idő.

Ha csapattal fut az ember, akkor viszont a fenti előnyök nincsenek, ezzel szemben viszont motiválja az embert a másik jelenléte, a közös futás élménye. Egy közös futást az ember nem szívesen mond le, mert a másik embert nem akarja cserbenhagyni, meg nem akar "puhánynak" vagy lustának tűnni.... Ha nem tempo-t vagy intervallt fut az ember, akkor még beszélgetni is lehet futás közben, ami szintén jó. A közös futás egyfajta "számonkérés" is, az edzéstervet nem lehet így elsunnyogni, elhalasztani a futásokat. Mostanában indult el a környékemen a Rákos patak parti futók közössége, facebookon, ahol meg lehet osztani és vitatni a futás körüli témákat, de szerveződött már több közös futás, nemrég például "Dagadt Köcsög, alias Gergő jóvoltából (Erről Blogbejegyzés itt: link)

Az esetek többségében én közösségben, vagy futótárssal futnék legszívesebben, de vannak olyan napok, amikor jó egyedül futni, akár egy izgalmas hangoskönyv miatt vagy szimplán csak egy stresszes nap utáni levezetésként. 

Szólj hozzá!

Címkék: podcast hangoskönyv facebook futás patak egyedül közös rákos

A bejegyzés trackback címe:

https://futoszalag.blog.hu/api/trackback/id/tr553278765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása