HTML

HTML

Futószalag -Futás télen nyáron

Futásom története, edzéstervek, élmények és gondolatok a futás rögös útján

Friss topikok

  • New Balance futo: @ringsider: :-) Pont a zene és/vagy a hangoskönyv segít a motivációhiányos időszakban. De meg fo... (2011.11.17. 12:50) Mit hallgassak futás közben?
  • New Balance futo: @gafmon: igazad van, nem szabadna kihagyni tobb napot, tegnap le is mentem terembe futni. Hat, er... (2011.11.05. 09:54) Motiválatlanul

Címkék

Blogajánló

Archívum

Mit hallgassak futás közben?

2011.10.14. 18:36 New Balance futo

Zene? Igen, sokszor jó a zene, pláne ha a zene ritmusa illeszkedik a futás ritmusához, vagy az ember hangulatához. Én kifejezetten szeretem a Nicklebacket, az Eminemet, Joe Satrianit, a Guns'n'Roses-t, de időnként akár Snoop, vagy David Guetta is jó. A levezetéshez meg Leonard Cohen vagy Frank Sinatra is kíváló!

 

Podcastek

Sokak első kérdése, hogy mi is az a podcast. A podcast olyasmi, mint egy internetes rádióadás. Szinte bármilyen témában találtok podcasteket, a futástól kezdve a művészetekig, a pénzügyektől kezdve a marketingig mindenről készül podcast, persze többnyire angolul. A kedvenceim:

Phedippidations (futásról)

Freakonomics (gazdaságról)

Hard Core History (történelem)

Jogtunes Indie (futáshoz ütemezett zene)

Internet Business Mastery (online üzleti magazin)

 De ezeken kívül sok másik podcastet is hallgatok, több kevesebb gyakorisággal, hangulattól és pillanatnyi érdeklődéstől függően.

Hangoskönyv

A leggyakrabban hangoskönyvet szoktam hallgatni futás közben (és vezetés közben is). Itt gyakorlatilag korlátlan a választék, angol és magyar nyelven is. Leginkább regényeket szoktam "olvasni" így, pl. Márai, John Grisham, Updike, Steinbeck, stb. Időnként szakmai könyveket is hallgatok, de azt ritkábban, a futás pont arról szól, hogy az ember kikapcsol és másra gondol, mint egyébként, napközben.A lényeg, hogy lekössön, hogy általa jobban teljen az idő.

 

Ti szoktatok zenét hallgatni futás közben? Esetleg hangoskönyvet?

 

2 komment

Címkék: zene podcast ipod hangoskönyv futás

A bejegyzés trackback címe:

https://futoszalag.blog.hu/api/trackback/id/tr543303595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.11.17. 12:30:12

én sosem hallgatok semmit futás közben, így tudok igazán kikapcsolni. próbáld ki te is, hátha ez a motivációhiányos időszakon is átlendít! :-)

New Balance futo 2011.11.17. 12:50:55

@ringsider: :-)
Pont a zene és/vagy a hangoskönyv segít a motivációhiányos időszakban.
De meg fogom próbálni a tanácsod alapján zene nélkül a futást... Majd beszámolok róla....
süti beállítások módosítása